Instagram Kişi Engelleme

Instagram Kişi Engelleme

Instagram Kişi Engelleme


Instagram, son yıllarda en çok kullanılan sosyal paylaşım sitesi olmaya devam ediyor. Sonuç olarak, bazı kullanıcılar istenmeyen Instagram profillerini engellemek veya zaten engellenmiş olan kullanıcıların engellemesini kaldırmak ister. Aylık 1 milyardan fazla aktif kullanıcısı olan Instagram, TikTok ile birlikte en popüler sosyal medya platformudur. Hesabınızı gizleyerek fotoğraflarınıza, reelslerinize ve videolarınıza kimlerin erişebileceğini kısıtlayabilirsiniz. Ancak bazen, belirli profilleri engelleme gibi bir işlevsellik gerekebilir.


Bir Kullanıcının Instagram Hesabını Nasıl Engelleyebilirim?


Herhangi birinin Instagram gönderilerinizi ve profilinizi görüntülemesini durdurmak için aşağıdaki adımları uygulamanız yeterlidir:


iOS veya Android çalıştıran akıllı telefonunuzda veya tabletinizde Instagram uygulamasına giriş yapın.

Arama sayfasına gidin ve kişiyi engellemek için Instagram profiline tıklayın.

Profilini görüntülemek istediğiniz kişinin sağ üst köşesindeki üç noktayı tıklayın.

Ortaya çıkan pencerede "Engelle" sekmesini seçin.

Bu durumda "bu kişiyi engellemeyi" veya "bu kişiyi ve gelecekte oluşturabilecekleri hesapları engellemeyi" seçebilirsiniz.

Listeden uygun kişiyi seçerek, birisinin sizinle ilgili gönderileri görmesini engelleyebilirsiniz.


Birisi Instagram’da Engellendiğinde Ne Olur?


Instagram uygulamasında kişiyi, mevcut hesaplarını ve gelecekte oluşturabilecekleri hesapları engelleyip engellemeyeceğinize karar verebilirsiniz. Tek bir kişinin takip ettiğiniz birçok hesabı varsa, her hesabı ayrı ayrı bloke etmelisiniz. Bunun engellediğiniz kişilere gönderildiğine dair herhangi bir işaret olmayacak.


Beğeniler ve Yorumlar


Onları engellerseniz fotoğraflarınızdaki ve videolarınızdaki beğenileri ve yorumları silinir. Birinin engellemesini kaldırırsanız, önceki beğenileri ve yorumları tekrar görünmez. Herkese açık hesaplardaki yorumlarınızı ve beğenilerinizi ve onları engellemiş olsanız bile takip ettikleri hesaplar tarafından paylaşılan her şeyi görmeye devam edebilirler.


Etiketler ve Yorumlar


Birini engellerseniz sizi etiketleyemezler veya kullanıcı adınızı yazamazlar. Birini engeller ve ardından kullanıcı adınızı değiştirirseniz, sizden bahsetmek veya sizi etiketlemek için yeni kullanıcı adınızı bilmeleri gerekir.


Mesajlar


Engellediğiniz kişi ile olan yazışmalarınız Direkt gelen kutunuzda kalacak fakat ona ulaşamayacaksınız. Engellediğiniz biriyle bir grup mesajlaşmasındaysanız, grupta kalmak mı yoksa gruptan çıkmak mı istediğinizi soran bir iletişim kutusu görüntülenir. Üye olarak kalmayı seçerseniz, engellediğiniz grup üyesinin gönderdiği mesajları görmeye devam edebilirsiniz. Daha sonra engellemeyi kaldırmaya karar verseniz bile, engellediğiniz kişi tarafından size gönderilen herhangi bir Direkt mesajı almayacaksınız ve gelecekte size gönderilecek mesajları da almayacaksınız.


Instagram'da birini engellediğinizde, hesabına giriş yapamaz. Birden fazla hesabınız varsa, kişinin Facebook veya Instagram hesaplarının her birini engellemeniz gerekebilir. Hesap Merkezine eklemediğiniz bir Facebook hesabınız varsa, Facebook'ta bloke edilen hesabı engellemediğiniz sürece bu hesap, Facebook hesabınızı aramaya ve mesaj göndermeye devam edebilir.